Äntligen!!

Lite kort uppdatering först.


Japp som jag befarande vann inte någon av mina favoriter utan istället den platina blonda operasångerskan. Var, som ni läst i tidigare inlägg, inte särskilt förtjust i denna låt. Måste dock erkänna så här efteråt att den faktiskt satt sig, till viss del, i mitt inte så musikaliska musikminne och jag plågar emellan åt mina stackars arbetskamrater med att gonla en stump. Dessutom satte jag faktiskt en slant på nämnda låt och vann därmed en nätt liten summa på 50 kr.

Nu återstår bara att se vad övriga Europa tycker om våran Malena. Hon kvalar för en plats i finalen den 12 maj i den första kvalomgången. Det andra kvalet äger rum den 14 maj och finalen den 16 maj. Glöm inte att boka dessa kvällar!




ÄNTLIGEN! säger jag bara..eller ropar snarare. Äntligen har vi bokat den omtalade, efterlängtade resan till Thailand. Jag och H var i Thailand 2001 och med en gång när vi satte oss på planet hem igen visste vi att vi ville tillbaka. Tyvärr har det dragit ut på tiden pga arbetslöshet och andra icke önskvärda händelser/situationer. Men nu... YES!

Igår var vi inne på resebyrån och bokade en två veckor lång semester i/på Koh Samui. Tydligen så har resebolagen dragit in de flesta av resorna dit så det fanns inte mycket att välja på. Dessutom är resorna mycket dyrare nu. Men vi lyckades iaf hitta ett bra hotell vid stranden och inte för långt bort från restauranger och shopping. Vi bokade en bungaloo, lite dyrare, men det är det värt. Plötsligt känns allt lite bättre och lättare. Vi lämnar gråa Sverige den 4 mars 2010...ja jag vet. Det är ett tag kvar men att ha något att se fram emot gör vägen dit mycket lättare att gå.




Någon kanske undrar hur det går med min bantning? Ett tag skrev jag i varje inlägg om min strävan om att gå ner de överflödiga kilon som lagt sig att vila vid min midja. Jag körde med soppor från Cambridgekuren och det funkade riktigt bra.
Jag har nu sedan en tid gjort uppehåll i denna soppdiet. En av orsakerna är eller var återkommande förkylningar, jag hann knappt bli bra från en förrän nästa var på gång. En annan orsak var att jag började tappa en massa hår. Min tanke var att jag förmodligen hade någon slags vitaminbrist eller liknande. Dessutom kände jag mig trött och hängig i allmänhet. Så jag beslutade helt enkelt att göra en paus i bantningen.
Jag fortsätter att tänka på vad jag äter, hur mycket och när. På så vis står jag still (+ca 1 kilo) på de kilo jag nått genom bantningen. Det hela funkar faktiskt riktigt bra och jag känner mig piggare, har inte varit förkyld på några veckor och tappar inte längre lika mycket hår. Vill dock på peka att jag inte vill säga att det är pga Cambrigesopporna jag drabbats av dessa åkommor. Det kan lika gärna bero på något annat.

/Mia


På lördag smäller det

Har nu varit hemma i två dagar pga min nackspärr som jag skrev om i förra inlägget. INTE KUL kan jag bara säga.
Jag jobbade ju i måndagskväll...skulle nog INTE gjort det. Natten till tisdagen tillbringade jag med att  vanka fram och tillbaka, sittandes i soffan och ett och annat försök att sova i sängen....vilket inte funkade. Gjorde förbaskat ont så fort jag försökte röra huvudet i någon rikting. Har tillbringat de senaste dagarna hemma som en pillertrillande, linementstinkande soffpotatis.
Men nu känner jag mig iaf bättre och har den gångna natten faktiskt sovit riktigt gott i sängen! Så ikväll tänkte jag göra ett nytt försök med att jobba.




På lördag smäller det!
Nu är det dags för final i Melodifestivalen i Globen. En del överraskningar finns det i startfältet men även en del självklara finalister. Om man ska tro olika spelbolag så är Malena Ernman och Caroline af Ugglas favoriter till segern. Hmm..vad tycker jag om detta? Inte alls... Vad jag menar är att jag INTE vill ha Caroline af Ugglas som representant för Sverige i den stora internationella finalen. Hur skulle det se ut? Vad skulle dom tro om oss?  Vem tror jag då kommer vinna? Vem kommer jag spela på?
Vi börjar med alla finalister först...

1. Måns Zelmerlöw - Hope&Glory
2. Carloine af Ugglas - Snälla, Snälla
3. Agnes Carlsson - Love Love Love
4. H.E.A.T - 1000 miles
5. Emilia - You're My World
6. Alcazar - Stay the Night
7. Sarah Dawn Finer - Moving On
8. E.M.D - Baby Goodbye
9. Sofia Berntsson - Alla
10. Molly Sandén - Så vill Stjärnorna
11. Malena Ernman - La Voix

Där har ni dom... Jag tror det blir en tuff final och ganska så jämnt. Men självklart har jag mina favoriter som jag hoppas kommer vinna hela konkarongen...nämligen..

Sarah Dawn Finer, Alcazar eller H.E.A.T

Men jag tror eller är rädd för att vinnaren kommer bli en helt annan...Malena Ernman eller Caroline af Ugglas...tyvärr.


/Mia


P.S. Grrrrrr!! Varför blir texten centrerad! Kan inte få den vänsterställd...grrrr!






Måndagmorgon har inte guld i mun

Tyvärr kära vänner hann jag inte med något inlägg förra veckan. Vilket innebär att jag inte fick användning för mina siar egenskaper för Melodifestivalens 2:a chansen. Men å andra sidan tror jag inte att jag skulle tippat att Caroline af Uggla skulle gå vidare med sin Snälla, Snälla tjatiga låt. 
SNÄLLA, SNÄLLA Sverige...vad sysslar ni med? Ni kan ju inte allvarligt mena att ni tycker denna låt skulle kunna ge oss en vinst i den stora internationella festivalen? Visst jag måste erkänna att jag tycker att Caroline är härligt och skönt udda och det behövs kanske lite mer personer att som hon våga sticka ut och vara just udda. Men låten!! Nej tack säger jag.

Idag vaknade jag tidigt. Orsak = Nackspärr. AJ AJ AJ! Så nu sitter jag i soffan med datorn i knät. Skulle igentligen behöva fixa och dona här hemma men det gör ont.. Så väljer att ta igen mig för att kunna jobba ikväll. Får väl preparera mig med lite värktabletter, det ska nog gå.

/Mia

RSS 2.0