Mysigt

Vaknade imorse och tyckte det kändes annorlunda. Satte mig upp i sängen men allt såg precis ut som när jag gick och la mig igår kväll. Jaja...reste mig upp och drog upp persiennerna.. Där var det! Det snöar och jag har fått julkänslor!
Sitter i köket med en kopp förmiddagskaffe och tittar ut där snön yr för fullt. Hmm...inte så dumt..

Den trettonde november tjugohundraåtta

Idag var det dags för mig återkommande invägning hos min CK konsulent. Jag hoppades på att jag skulle gått ner 2,5 kilo sedan sist och där med totalt gått ner 15 kilo...ställde mig med spänning på vågen.. -2,2 kg = -14,7 kg! Fattas 0,3 kg men va katten...inte så illa trots allt! Riktigt stolt över mig själv...-14,7 kg på knappt 2,5 månad.
Nu stundar lite nytt i min bantning. Från att ha ätit endast tre soppor om dagen i 2,5 månad ska jag nu ÄNTLIGEN börja äta lite grann. Börjar med protein tex kokt ägg, fisk eller kött.. MUMS!

/Mia

Jobb(igt)

I torsdags fick jag veta att jag kommer få fast jobb! JIPPIE! Var glad hela dagen och helgen.. Så sköööönt att ha ett jobb som man trivs med. Men så igår fick min bror veta att han förlorar sitt jobb...allt pga det dåliga ekonomiska läget just nu. Så fruktansvärt tråkigt. Tog bort mitt egna lilla glädjerus.

Efter att varit arbetslös i tre år vet jag hur tuft det är både för ekonomin och för psyket. Nu gick jag inte hemma helt sysslolös...jag hade timanställningar, sommarjobb och andra tillfälliga jobb...men ett fast jobb är ju ändå ett fast jobb. Dessutom kördes min ekonomi i botten vilket påverkade humör mm. Man kan ju inget göra för man har inte råd! Nu har jag fått höra: Men som arbetslös är du ju ledig...det är ju skönt...som semester.. NEJ! Det är inte det samma som att ha semester! Ingen annan är hemma...du har inga pengar så du kan inte göra något...du ser inget slut på "ledigheten" och vet att jobbet väntar...inga jobbarkompisar att prata skit med... Det är mycket som man saknar när man står utanför arbetsmarknaden. Dessutom har man arbetsförmedlingen som står med blåslampan i häcken på en och kräver en massa av en...visst en del kan vara bra men det mesta är inte det. Arbetsförmedlingen eller rättare sagt personerna som  jobbar där är rena paragraf ryttare som inte ser människan bakom den arbetslöse. Visst jag förstår att dom måste följa de regler som finns...men ändå...var har medmänskligheten tagit vägen!?

Nu vet jag att allt detta väntar min bror som så många andra just nu och jag känner med dom. Känner ni någon som är arbetslös eller riskerar att bli arbetslös...sänd dom en tanke. Dom behöver allt stöd som kan få...tro mig.

/Mia


Oacceptabelt

Läste precis en artikel i Aftonbladet om en 8-årig pojke i Arizona som skjutit två män, sin pappa och hans arbetskamrat. Nu står den lille pojken åtalad för dubbelmord och riskerar hamna i fängelse! Gränsen för att kunna åtalas för mord går nämligen vid 8-års ålder i just Arizona.
Herregud...vad är det för fel på folk! Hur kan man åtala ett barn för mord och dömma honom till fängelse?! Denne lille pojke måste ju få hjälp inte straffas.
Enligt artikeln säger chefen för den lokala polisen att morden inte var något plötsligt infall, men han kunde inte uttala sig om det ev. motivet. Okej så om nu den lille 8-årige pojken nu planerat att mörda två fullvuxna män...vad är då orsaken? Antingen måste det vara en olyckshändelse eller också måste något ha hänt pojken. Jag kan inte på allvar tro att barn mördar på samma grunder som en vuxen och därmed ska dom inte heller kunna dömmas på samma sätt som en vuxen. USA är ju som alla vet det extrema landet men detta är verkligen under all kritik. Jag hoppas verkligen att Sveriges och alla andra länder i EU går samman och protesterar mot sådant här agerande!

FY SKÄMS USA!!

KOM IGEN!!

Min bloggar kollega M har startat en insamling till förmån för CancerfondenEn ganska lagom blogg. Ett otroligt bra intiativ måste jag säga. Hennes mål är att samla ihop 1000 kr men om vi alla skänker en liten slant var kan vi nog hjälpa henne att spräcka det målet. Jag har självklart skänkt en slant, 100 kr, och föregår med gott exempel.

KOM IGEN NU!! Gå in på hennes blogg och skänk en slant du med!

(Dessutom...om du skänker en slant kan du dessutom vara med i en tävling!!!)

Utmanad

Hoppsan! Upptäckte helt plötsligt att jag blivit utmanad av  min kollega och bloggförebild M med bloggen
En ganska lagom blogg

Reglerna för denna utmaning är...
  • Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
  • Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
  • Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem. Låt dem få veta att de blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg

Här är då 7 saker om lilla jag..
1. Jag samlar på saker med Marilyn Monroe som tex. filmer, böcker, frimärken mm (inte så aktivt numera).
2. Jag kopplar av med att handarbeta dvs. sy korstygn och virka.
3. Är barnsligt förtjust i dataspel/online spel.
4. Var mycket blyg som liten och otroligt nördig. (hmm..kanske fortfarande..ja inte blyg men nördig?)
5. Vill någon gång resa till USA och hälsa på släkten "over there".
6. Hatar korv, har inte ätit det på ca 20 år.
7. Spelade handboll i ca 7 år och badminton i ca 2 år.

Och nu till den andra hälften av utmaningen... min tur att utmana sju personer. Bara ett problem.. Jag känner inte sju personer som bloggar.. =(  Så jag lämnar helt enkelt denna utmaning öppen för alla som känner sig träffade och som råkar läsa min simpla lilla blogg. KOM IGEN NU!



RSS 2.0