Fyy på sig!

Nu har jag hållit mig borta från bloggen i över en vecka och inte skrivit en rad! Fyy på sig! Måste ta mig i kragen annars vet jag någon (Anneli) som kommer att säga till mig snart.
Jaha...alltså dags för en uppdatering om vad som hänt sedan sist...ehh..

Bantning.
Den senaste veckan har gått bra. Inga psyk bryt pga av total utmattning eller förstora frestelser. Att lukta på allehanda olika prover som kommit in på jobbet (choklad, chips mm) och diverse matlagningsprogram på tv har räckt för att stilla mitt behov av onyttigheter och flôtiga (västgöta dialekt) maträtter.

På torsdag är det upp till bevis igen då ett besök hos min Cambridge konsulent  med tillhörande våg väntar. Hon bokför noga mina framsteg och brukar berömma mig för att det går bra. Tror jag klämt åtminstone 1,5 kg sedan sist...ska försöka klämma lite till innan det är dags för invägning.

Fritid.
I vanliga fall kan jag vara en ganska lat person men i lördags small det till.
Vi samlades nästan hela släkten hemma i min fasters hus för att röja trädgård och hus på ogräs, skräp och julsaker. Min faster gick bort i påskas och huste har stått tomt sedan dess. Hennes dotter har plockat så smått bland tillhörigheterna och gräset har blivit klippt av min pappa då och då. Men på det stora hela fanns det en massa och göra.

Jag röjde i rabatten på framsidan, planterade fin ljung i urnan vid trappan, klippte ner nyponbuskar, körde med trimmer, krattade ihop gräs och nedfallen frukt (ruttna päron...usch!), brännde mig på brännässlor, fick stickor i tummen och avslutade det hela med att tillsammans med min bror åka till värmeverket med ett lass. PUUH!

Kände mig ganska nöjd när vi var klara (ja, jag var inte ensam) och drack med ett leende min Cambridge soppa. Mina händer och ben darrade och jag kännde mig lika ostadig på benen som en bebis som precis lärt sig gå..(får inte göra några större kraftansträngningar med den diet jag för)..men det var det värt!

Men när jag vaknade på söndagen var jag tveksam... Min rygg kände som den hade gått av och mina armar och ben gick inte att sträcka ut. Jag kände mig nu inte längre som en bebis som nyss lärt sig gå utan mer som en 90-årig kärring med reumatiskvärk som har svårt att gå (såg ut som en sådan oxå när jag tittade mig i spegeln).


Nu är det klippt!
Idag har jag varit och klippt mig...och färgat. Fick äntligen bort dom grå. Det borde vara allas rätt att få gå till frissan efter jobbet. Att sitta där i stolen och njuta av hårtvätt och pillande i håret. Hur skönt är det inte!? Blev ganska nöjd med frisyren..men tyckte den blev lite kort kanske...jaja det ger sig. Mitt hår växer som ogräs.



/Mia

Besatt!

Jag är besatt! Besatt av alla matprogram som går på tv...allt från tv4's morgonkock till Rachel Ray och Hell's Kitchen i tv3. Men bäst är nog ändå de repriser jag lyckas tajma in med Nigella!! Finns ingen som kan klena och kleta lika bra som hon med choklad och andra härligt onyttiga maträtter och godis. ..och chokladglass...hur gott är inte det?! Jag bara frågar...hmm...

Kan ju vara så att min besatthet kan bero på att jag bantar.. Var hos min Cambridgekonsult igår för att köpa mer soppor och väga mig. 4,5 kg har jag lyckats klämma på 2 veckor. Hon tyckte jag var sååååå duktig. Själv är jag mer otålig och tyckte jag borde gått ner mer...men men...
Chokladglass är iaf väääälldigt gott...och titta kostar ju inget....MUMS!        


                                   

Söndag = Filmdag

Igår, Söndag, var jag på bio...igen. Tycker att Söndagar lämpar sig ypperligt till denna sysselsättning...särskilt när det börjar bli lite kallt och mörkt ute. Som igår..sååå...jag gick alltså på bio..igen.

Mamma Mia! är allt jag kan säga som betyg på filmen.
Hade ju sett musikalen i Stockholm tidigare så lite visste jag ju och mina förväntningar var ganska höga då man fyllt rollerna med idel ädel toppen skådisar. Blev jag besviken? Nääääee då..eller njaaaee..  Alla hade kanske inte den bästa sångrösten...men men.. Dom sjöng iaf ABBA låtar så det sprakade om det! Man skrattade och stampade emellanåt takten med foten.. GLAD blev man iaf och man lämnade salongen med ett leende på läpparna. Otroligt fina omgivningar var det också...(hmm..längtar till varmare breddgrader). Måste erkänna att jag nog skulle kunna se den en...eller två gånger till (som min vän H gjort).
GÅ OCH SE DEN! och missa för allt i världen inte slutklämmen...sitt kvar när texterna börjar rulla...hehe..


Nu har jag bantat i en hel vecka... Jag äter soppor (Cambrigde)...tre om dagen...och dricker en massa vatten (eller ska). Jaja..tack och lov får man dricka kaffe..puh! Annars hade det nog inte gått.  Har hittills gått ner 4 kg...YAY! 

Hmmm..

Någon berättade något för mig idag som gör mig osäker på hur jag ska agera...eller reagera. Kan inte gå in närmare på det...men det gav mig en hel del att tänka på. Det har fått mig att ifrågasätta vissa saker som tex värderingar. Ursäkta om det låter något diffust men jag känner mig en smula...bedövad.



Jaja...nu till det som jag tänkt skriva om..datorer.
Jag hatar dom...och tycker samtidigt att det är en jäkla bra uppfinning och nytto pryl.
Min dator heter HP..och fyller snart 8 år... Den har nu kommit in i datorernas tonårstid..(stöööön!!) Igår gjorde jag fyra försök att starta den..men hähä inte då. Detta trots att jag bönade & bad...och hotade den med allehanda olika straff som tex att hamna på internatskola (återvinningsstationen).  Den ville bestämt ta en timeout! Idag gjorde jag ytterliggare två försök innan den gick med på att starta. Helst ville den dock ligga på soffan och äta popcorn och se på någon sliskig tonårssåpa. Men jag var bestämd och satte ner foten (PANG!). Jag menar man måste ju stå på sig och säga ifrån..eller hur?

Kan dock så här Oss Emellan berätta att jag kommer skaffa mig en ny dator till jul...eller kanske tidigare. Men för Guds skulle säg inget till din dator. Den kanske skvallrar för min. Du vet ju hur tonåringar är! Och då blir det ett jäkla liv här hemma..

/Mia


Lördags surr

Igår hände något skojjigt på jobbet som jag mååååste berätta för er.

Det plingade på klockan vid receptionen och jag gick dit för att hjälpa kunden. Vid disken stod en tjej i 25-års åldern tillsammans med sin mamma(?). Jag log mitt trevligast leende (så gott jag kunde) och frågade vad jag kunde hjälpa dom med...och det är då denna scen utspelar sig som får min hjärna att pausa för en stund...

- Min pojkvän vill testa sin säd, svarar tjejen.
Jag tittar på henne för en sekund eller två och sedan glider min blick ner mot hennes händer som håller i en....lingonHINK. Jag tittar upp på henne igen men min hjärna är nu totalt utslagen...blank...tom...  I 300 km/h rusar en tanke genom huvudet..(eehhh det kan väl ändå aldrig vara en hink med...?!) Jag menar nog för att vi kan få in konstiga saker för test på det lab jag jobbar på...men en hel hink med...ja ni förstår vad jag tänker.
-Eeh..vad är det för analys ni vill göra på det? frågar jag försiktigt.
- Ja jag vet inte riktigt, svarar hon. Men han ville kolla så han kunde använda det för att sätta nästa år, så skrattar hon lite och tillägger. Det är ju lite dumt att skicka mig som inte kan något om sådant här.
Nu har min hjärna hämtat sig igen och försiktigt öppnar jag locket på hinken.... det är utsäde! Typ havre, råg..eller nått annat trevligt SÄDESSLAG. Jag får anstränga mig för att inte börja gapskratta kunden rakt upp i ansiktet...och tänker för mig själv..(det är sååååå typiskt mig!).

Mina kollegor skrattade gott när jag återberättade den lilla episoden för dom.



MIn arbetskamrat och bloggkollega Anneli hittade en kul grej på en annan arbetskamrat och bloggkollegas blogg (puuuh! den meningen var jobbig!). Här nedan följer ett kollage av bilder som man med lite knappande och trixande kan tillverka på www.yearbookyourself.com.

1958          
      Jag 1958                Jag 1962                  Jag 1968                Jag 1978  

       
         Jag 1980                 Jag 1986                Jag 1992


Visst är jag fiiiin! Det mest skrämmande är att på bilden från 1992 ser jag faktiskt ut som jag gjorde på den tiden. Samma frissa... Annars är nog min favorit bilden från 1962. Vilket fint litet fågelbo jag har på huvudet...hihi!

Imorgon var en annan dag.

Igår var jag på bio med min goda vän H. Vi hade planerat att se "Mamma Mia". Såg fram emot att få nynna med Meryl Steep i "Dancing Queeneller någon annan skööööön gammal ABBA dänga från förr...men ack nej. Filmen var slutsåld fick vi höra när vi väl stod i kön. Jaja...då fick det bli "ARN - Riket vid vägens slut" istället. Hade ju redan sett den första men var lite tveksam till nummer 2.  Blev faktiskt positivt överraskad! Den andra filmen är myyyyycket bättre än den första. Det trillade tom en och annan tår nedför mina annars så fnasigt torra kinder. Vill inte avslöja handlingen...just in case nåon som ev läser denna simpla blogg själv vill se filmen. Lägger istället till signaturmelodin med Marie Fredriksson...lyssna och njuuuut!


Kritik

Jag har fått kritik.
Enligt vissa människor (ingen nämnd ingen glömd...hrrrmmm ANNELI) måste man skriva i sin blogg varje dag och helst flera gånger dessutom. Ppffhh...jaja...jag vet att det är över 2 veckor sedan jag hade nått vettigt att säga men va' katten! Jag har iaf ändrat utseende på min lilla sida! Det du!!

/Mia



P.S Jag återkommer med mer...senare

RSS 2.0